банер

Одржување на морски црева

Цревото може да наиде на неизбежно оштетувањеза време на употребата.Навремено и точно одржување не само штосе прошириработниот век, но, исто така, ефикасно да се избегнеоштетување наоколината.

Во моментов, наЦДСРцрева ги покрива сите типови производи во најновиот OCIMFстандарден„Водич за купување и производство на црева за офшор пристаништа Петто издание 2009 година“, и се широко користени во различни објекти како што се FPSO, FSO, CBM и CALM.Цревото произведено од CDSR има долг работен век.

Ние околуизбркајследните инспекции и тестови за црева пред бродотна клиентите

Визуелна инспекција

Мерење на големината

Хидростатички тест

Тест за вакуум

Тест за електричен/континуитет

Тест за тежина

● MBRтест

СвиткувањеВкочанетосттест

 

Ситуации на цревата може да се сретнат за време на употребата

● Надворешно кинење предизвикано од пропелер

● Триење што се јавува под трупот на танкер или шлепер

● Случаен контакт со остри метални конструкции

● Нападнат од јагле риба

● Несоодветно складирање и одржување

елесилпт

Времето на складирање на цревото може да биде под влијание на температурата, влажноста, озонот, сончевата светлина, масла, растворувачи, корозивни течности, пареа, инсекти и глодари.Можете да користите CDSR челични палети за да ги заштитите цревата и да го олесните нивното складирање и транспорт.

ЦДСР ќе обезбедиклиентисопрепоракиза инсталација, складирање и одржување на цревото за време на фазата на сервисирање.Ако имате какви било прашањаза време на употребата на CDSRцревоs, Ве молиме слободно даКонтактирајте не.Нашиоттехничариќе ви обезбеди совети и експертиза.


Датум: 16 април 2023 година